Gå til tekst
Søk
Handlevogn
6 Viktige tips for å velge Valpehalsbånd og Valpekobbel

6 Viktige tips for å velge Valpehalsbånd og Valpekobbel

Å vite hvilket hundehalsbånd og kobbel du skal velge til valpen din er ikke alltid helt lett. For å gjøre valget litt enklere, lister vi nedenfor seks ting å tenke på når du velger valpehalsbånd og valpekobbel.

1. Velg lette halsbånd og kobbel

Velg med fordel valpehalsbånd og valpekobbel som er lette i vekt. På denne måten blir de enkle og smidige for valpen å bære, belastningen blir lett, og valpen kan bevege seg fritt på turen.

2. Valpens halsbånd bør være enkelt å ta av og på

Når valpen kommer fra oppdretteren er den ofte uvant med å bære halsbånd. Valpen trenger derfor å venne seg til å bære sitt halsbånd. Det er viktig at halsbåndet er enkelt å ta av og på, slik at prosedyren "ta på halsbånd" blir en smidig og positiv opplevelse.

3. Velg valpehalsbånd og valpekobbel med lette spenner

Lette spenner er å foretrekke til små hunder og valper. Tunge spenner på halsbånd og kobbel kan bli både klumpete, tunge og ubehagelige for valpen å bære. Spenner av aluminium er et godt alternativ da aluminium er både slitesterkt og lett, og i tillegg er det et materiale som er enkelt å resirkulere – bra for miljøet!

4. Velg et justerbart valpehalsbånd

Valper vokser raskt og mye, derfor er et justerbart valpehalsbånd et godt alternativ – både for lommeboken og miljøet. Et justerbart hundehalsbånd kan enkelt justeres i takt med at valpen vokser, og du slipper å kjøpe mange halsbånd for valpens ulike vekstfaser.

5. Velg slitesterke materialer som varer lenge

For at hundehalsbånd og hundekobbel skal vare så lenge som mulig, velg slitesterke materialer av høy kvalitet. Vokset bomull er for eksempel slitesterkt og har også en vannavvisende effekt som tåler tøffe påkjenninger fra vær og vind. Også lær er slitesterkt. Velger du et halsbånd og kobbel av lær, husk at det er viktig å vedlikeholde læret og smøre det av og til, slik at det beholder sin smidighet og vannavvisende effekt.

6. Et kort valpekobbel er å foretrekke i starten

Et kort kobbel i fast lengde er et godt første kobbel da du i begynnelsen vil lære valpen å gå nær deg. Med et kort kobbel har du valpen nær deg på turen, noe som gir deg bedre oversikt og kontroll. Valpen lærer seg også koblets faste lengde, noe som minsker risikoen for plutselige rykk som kan oppstå ved bruk av for eksempel fleksikobbel. Et kort kobbel passer for alle typer turer med valpen – alt fra kobbeltrening til byturer eller på valpekursen.

Tips for halsbånd og kobbel til valpen

Hundehalsbånd og hundekobbel fra kolleksjonen Signature Go passer ekstra godt til valper. Både halsbånd og kobbel er lette i vekt, og halsbåndene kan justeres i takt med at valpen vokser. Signature Go er laget av vokset bomull og har lette spenner av aluminium, samt et enkelt og tidløst design.

Er du usikker på hvilket hundehalsbånd eller hundekobbel som passer til din valp, eller har du spørsmål om materialvalg og størrelser? Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss på post@wepet.no, så hjelper vi deg gjerne!

Ikke gå glipp av å sjekke ut vår valpeside hvor du finner alle produktene du kan trenge til din nye familiemedlem!